Har du intresse av att jobba för att motverka och åtgärda allvarligt skatteundandragande? Som utredare hos oss erbjuds du ett intressant och omväxlande arbete tillsammans med kunniga kollegor.

Om jobbet
Skatteverket är registermyndighet både när det gäller privatpersoner och företag. Skatteverket ska i tidigt skede, redan vid registrering eller ansökningsförfaranden, förhindra att oseriösa aktörer registreras i systemen.

Som utredare hos företagsregistreringen inom programmet Allvarligt skatteundandragande arbetar du med att agera ”grindvakt” vilket innebär att stoppa de som inte ska vara registrerade som företagare. Programmets syfte är att begränsa utrymmet för missbruk av systemen samt motverka och åtgärda allvarligt skatteundandragande.

Du arbetar med ett inflöde av ärenden som ställer krav på att agera skyndsamt och effektivt. Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Vi arbetar till viss del teambaserat, du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med interna och externa samarbetspartners.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 45 på Skatteavdelningen. På enheten är vi ca 120 medarbetare och din placeringsort är Jönköping.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt ta ansvar och driva ditt arbete framåt
  • ha god samarbetsförmåga
  • vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa och fatta beslut
  • ha ett gott bemötande samt vara stabil och trygg som person
  • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Du ska även ha:
• en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket

• minst ett års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet inom beskattning. Vi ser det också som önskvärt att du har aktuell erfarenhet av företagsregistrering inom Skatteverket.

Bra att veta

Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/957
Kontakt
  • Mikael K Månsson, sektionschef, 010-574 16 75
  • Hanna Kvarnholt, HR-specialist rekrytering, 010-574 93 93
Facklig företrädare
  • Åsa Winninge, ST, 010-578 68 74
  • Thomas Arvidsson, SACO, 010-577 43 79
Publicerat 2021-09-07
Sista ansökningsdag 2021-09-23

Tillbaka till lediga jobb