Har du en avslutad gymnasieutbildning och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du vidare påbörjat en högskoleutbildning eller har några års arbetslivserfarenhet och är redo att ta nästa steg i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du kommer sedan självständigt driva dina ärenden och samverka med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteavdelningen och arbetar på skatteenhet 12. Din placering är i Skellefteå. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska
 • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
 • arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut

Du ska även ha:

 • en gymnasieexamen med grundläggande behörighet till högskola/universitet.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet på Skatteverket.  Det är även önskvärt om du har en pågående (minst 30 godkända hp) eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 hp inom ekonomi eller juridik, alternativt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik som exempelvis ekonomiassistent, försäkringshandläggare eller kundrådgivare.

Det är vidare önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 2 maj till och med 30 september 2023.

Anställningen är på heltid. Det finns under maj och september möjlighet att kombinera eventuella studier med arbetet som skattehandläggare då ledighet kan beviljas för tentamen, seminarium och föreläsningar efter avstämning med ansvarig chef. Det förekommer gemensamma genomgångar och utbildningar med obligatorisk närvaro under maj månad.

I det här jobbet finns det på grund av arbetsuppgifternas karaktär inte möjlighet att arbeta hemifrån.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-02
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/67
Kontakt
 • Mikael Nilsson, sektionschef, 010-5739771
 • Vid frågor kan du kontakta, sommarjobb@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jonas Gran, SACO , 010-5742085
 • Caroline Bergström, ST, 010-5739802
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb