Brinner du för att utveckla arbetssätt och leverera viktiga applikationstjänster? Har du kunskap om applikationspaketering?

Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att leverera it-tjänster och it- drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi nu upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser.  Vi skalar upp och stärker våra team med nya medarbetare som vill jobba med leverans av dessa tjänster till Sveriges myndigheter. Låter det intressant? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du tillhör Skatteverkets it-drift och levererar tillsammans med andra team tjänster till Skatteverket, Valmyndigheten, Kronofogdemyndigheten och Utbetalningsmyndigheten i nära samarbete med myndigheternas applikationsförvaltningar. Det dagliga arbetet innebär ärendehantering i Service Now: ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden enligt Incident, Problem respektive Changeprocess. Andra uppgifter är att delta i olika former av möten och tillsammans med övriga i teamet arbeta med förbättringsförslag.

Du förbereder implementation av applikationer på Windowsklienter genom att se hur de är uppbyggda, och skapar sedan paket för installation, enligt kundens beställning. Vid problem utför du felsökning samt uppdaterar relevant dokumentation. Vid behov samarbetar du även med andra team, t ex Service Desk i samband med eskalerade incidenter.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och spännande it-miljö. Vi ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Skatteverkets- och våra kunders it-system. Vi siktar högt och når goda resultat.

Du kommer att ingå i ett team med 8 erfarna tekniker som arbetar med driftsättningar av applikationer på klientplattformen. Skatteverket och dess kunder har ca 15 000 klienter, både virtuella och fysiska. Användarna finns på olika kontor i hela landet.

Du kommer att ha ett omväxlande och lärorikt arbete. Du har stora möjligheter att driva, påverka och bidra till Skatteverkets verksamhet. Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. För att du ska ha en bra balans mellan arbete och fritid erbjuder vi flexibel arbetstid, bra friskvårdsförmåner och fler semesterdagar än genomsnittet.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete

Du ska även ha:

 • Mycket goda kunskaper av paketering (MSI/exe) med Admin Studio/Installshield
 • Goda kunskaper i Powershell och PSAppDeploy Toolkit
 • Goda kunskaper och erfarenheter inom SCCM/Microsoft Endpoint Configuration Manager
 • Goda kunskaper och erfarenheter inom Windows 10 och 11, i större miljöer
 • Goda kunskaper av felsökning och problemhantering
 • Goda språkkunskaper i både tal och skrift (svenska och engelska)

Det är önskvärt att du har erfarenhet av

 • Windows server 2016-2019, inkl Active Directory och Group Policy management
 • VMware Workstion/Vsphere (eller motsvarande från annan leverantör av virtuella miljöer)

Det är också önskvärt att du har kännedom om Service Now eller annat ärendehanteringssystem, paketering av Office 2013/2016/2019, App-V, ITIL-processerna.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/30
Kontakt
 • Lena Rydberg, sektionschef, 0708142879
 • Bojana Dukic, hr-specialist rekrytering, bojana.dukic@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag 2024-02-21

Tillbaka till lediga jobb