Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Som utvecklare på it-avdelningen i Göteborg ingår du i ett agilt utvecklingsteam som levererar lösningar och tjänster i tät samverkan med verksamheten. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett av våra tvärfunktionella utvecklingsteam. Teamet organiserar själv sitt arbete, jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål och ansvarar för sina leveranser i både utveckling och förvaltning. Du utvecklar i både frontend och backend, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar ni lösningar som bidrar till ett bättre samhälle. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverket är på en förändringsresa som du med ditt agila förhållningssätt är med och påverkar. Implementation sker i huvudsak i .NET, MS SQL och Typescript. Du kommer dessutom att arbeta med många andra tekniker såsom React, Signal-R och Cypress. Utvecklingsmiljöerna är Visual Studio, Git, Azure DevOps, SQL Server Management Studio och Power Shell.

När kraven på våra system förändras för att möta nya förväntningar från vår omvärld, så tar du som anställd ansvar för att utveckla din kompetens i nödvändig riktning, genom att lära dig nya utvecklingsspråk och nya tekniker.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet.

Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du ingår i en sektion med ca 20 medarbetare och konsulter på it-avdelningen, med placeringsort Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • relevant eftergymnasial it-utbildning
 • flerårig och aktuell erfarenhet av att utveckla i .NET
 • aktuell erfarenhet av agil systemutveckling.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av testdriven utveckling och testautomation.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/262
Kontakt
 • Magnus Niklasson, sektionschef, 010-5731547
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb