Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att stärka vår leverans av it-tjänster och it-drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser.  Nu skalar vi upp och stärker våra team med nya kollegor som vill vara med på vår innovationsresa. Låter det intressant? Var med och gör samhället möjligt!Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar som Tjänsteansvarig med fokusområde integration. Skatteverket använder ett agilt ramverk där IT, som en del av Skatteverkets verksamhet, arbetar tillsammans med de andra avdelningarna i agila utvecklingsvärdeströmmar. Du är med och påverkar den fortsatta förändringsresan.

Du kommer arbeta inom plattformstjänstesektionen tillsammans med andra tjänsteansvariga samt tjänstearkitekter i ett team där du kommer att ha primär inriktning mot Skatteverkets integrationsplattformar.

Tillsammans med team/kund/tjänstearkitekt/tjänsteägare identifierar du behov av nya features/enablers som behövs för att uppnå de tekniska förutsättningarna som krävs för en hållbar systemarkitektur. I din roll säkerställer du att den tekniska riktningen och arkitekturella visionen från ledningen är kommunicerad till teamet så att ni tillsammans har en tydlighet och förutsättningar att bedriva effektiv utveckling. Du är engagerad och driven i din roll, samverkar nära team, ledning och verksamheten, samt säkerställer dagens och morgondagens behov.

I din roll kvalitetssäkrar du livscykelplaner och teamets roadmap. Du följer upp tjänsteområdets ekonomi, planerar och följer upp tjänsterna avseende både IT-kostnader och kostnader för timmar, samt ansvarar för prognoser inom ditt område, samt bidrar till att ta fram budget. Du samverkar med leverantörer och tar fram beslutsunderlag gällande föreslagna inköp. Du säkerställer också att det finns relevanta avtal med leverantörer, samt följer upp dessa regelbundet.

Du ansvarar för att ta fram och underhålla tjänstebeskrivningar och säkerställer att tjänsten är beskriven ur ett nyttjar- och beställningsperspektiv. Samt att officiell information i t.ex. tjänstekatalog är på rätt nivå.

I rollen ingår också att hålla sig uppdaterad med trender och agera kunskapssökande inom nya innovationer och den arkitekturella, tekniska utvecklingen inom området. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg.

Om du gillar blandning av att arbeta självständigt och samtidigt vara en del av ett kärnteam som vidareutvecklar våra egna förmågor och vår metodik kommer du att stormtrivas hos oss! Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Sundbyberg. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Ha mycket god samarbetsförmåga och bidra till ett positivt arbetsklimat för att nå gemensamma mål.
 • Vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad.
 • Ha mycket god förmåga att kommunicera tydligt på svenska och engelska i tal och skrift, för att kunna förmedla komplicerad information vidare på ett enkelt och pedagogiskt sätt.
 • Kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information.
 • Kunna jobba självständigt och tillsammans med andra planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt.
 • Vara resultatinriktad, driven, identifiera prioriteringar och visa på handlingskraft. Vara nyfiken och ha ett intresse för vad som händer i omvärlden inom ditt ansvarsområde.

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom it som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen, alternativt minst 5 års dokumenterad aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom it.
 • Flerårig kunskap och arbetslivserfarenhet av att ha arbetat i liknande roller; t.ex. tjänstområdesansvarig eller product manager/product owner.
 • Dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet av agilt arbetssätt.
 • Dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet av systemutveckling och systemförvaltning.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer, gärna mot myndighet eller annan stor organisation samt grundläggande utbildning inom it-arkitektur. Det är också önskvärt att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med en eller flera av följande Integrationsprodukter/plattformar; BPEL, SHS, Mulesoft, Active MQ/Artemis, Informatica Powercenter, WSO2.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/291
Kontakt
 • Erik Helsing, sektionschef, erik.helsing@skatteverket.se
 • Maria-Claudia Sun Han Cordova, hr-specialist, 010-5722105
 • mail, maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb